top of page

Organik Shea (Karite) Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Güncelleme tarihi: 29 May 2020

Shea yağı, shea ağacının olgun meyvesinin içindeki çekirdeği ezmek suretiyle çıkarılan hafif sarımsı veya fildişi renginde doğal bir yağdır. Shea yağı üretimi birçok Afrikalı kabilenin geleneksel el sanatı becerisidir. Shea yağı Afrika'nın her yerinde yemek pişirme ve tıbbi uygulamalarda kullanılmaktadır.


Afrikalılar, 300 yıllık uzun ömürleri ve verdikleri zengin, son derece besleyici yağı nedeniyle, Shea ağaçlarından Tanrıların Afrika'ya armağanı olarak bahsetmişlerdir.


Shea yağı, Sudan'dan Senegal'e ve Etiyopya dağlıklarının eteklerine kadar doğudan batıya doğru geniş bir alanı kaplayan kuru savan kuşağına yerli olan karit ağacından, yani shea ağacından gelir. Afrika kıtasındaki 19 ülkede shea ağacının doğal ortamında bolca büyüdüğünü görebilirsiniz.


Shea ağaçları, herhangi bir sulama veya toksik böcek ilacı olmadan doğal ortamlarında gelişir ve sentetik gübreler olmadan bol miktarda meyve üretir. Bu ağaçlar ekime iyi cevap vermez, vahşi Afrika savanının doğal büyüme koşullarını tercih ederler.

Shea Butter (Karite Yağı) Cildiniz İçin Faydaları


Shea yağı, yüksek oranda saf yağ içermesi ve sabunlaştırıcı maddeler barındırmaması nedeniyle oldukça etkili bir yumuşatıcı ve koruyucudur. Shea yağı oleik, stearik, linoleik ve palmitik gibi yağ asitlerinden oluşur ve kollajen üretimini artıran A, D, E vitaminleri içerir .

Organik Shea Yağı, çeşitli doğal antienflamatuar ajanlar içerdiğinden, çeşitli cilt rahatsızlıkları için dikkate değer iyileştirici özellikler barındıran üstün bir nemlendiricidir . Epidermise (cildin üst tabakası) derinlemesine nüfuz eder ve pürüzsüz, saten bir dokunuş yaratır. Düzenli kullanımla daha yumuşak, daha esnek bir cilde ve daha pürüzsüz bir tene kavuşursunuz. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına şahit olabilirsiniz.



Anne ve Bebek İçin...

Shea yağı, hem anne hem de bebek için güvenli ve doğal bir nemlendirici cilt tedavisidir. Annenin büyüyen göbeği, göğüsleri ve kalçalarındaki çatlak izlerini azaltmak için düzenli olarak masaj yaparak uygulanabilir.


Sürekli olarak kullanılan shea yağı cildin elastikiyetini artırır ve hamile karnınızdaki sıkı ve kaşıntılı hissi hafifletir. Emzirmeden kaynaklanan meme uçlarına shea yağı uygulayın. Shea yağı, bebek bezi kremi olarak da güvenlidir. 


NOT: Shea yağı hassas ciltler için tavsiye edilir ve hamilelik sırasında ve bebeklerde kullanılması güvenlidir. Ancak, kabuklu yemiş alerjisi olanlar, shea yağı olan ürünlerden kaçınmalıdır.

46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page